10 jednostavnih koraka do življenja na otoku uz MyHvar – Vaš partner za nekretnine na Hvaru za građane EU


1. Istražite Exkluzivnu Ponudu Nekretnina MyHvara:

Zaronite u kurirane ponude MyHvara koje prikazuju raznolik spektar nekretnina na otoku. Identificirajte regiju koja vam odgovara, a MyHvar će vam pomoći u pronalaženju savršene nekretnine.

2. Partnerstvo s Lokalnim Stručnjacima za Nekretnine MyHvar:

Surađujte s timom lokalnih stručnjaka za nekretnine iz MyHvara koji posjeduju intimno poznavanje tržišta na Hvaru. Idite dalje od pronalaženja nekretnina - pružajući vrijedne uvide i stručnost tijekom cijelog procesa.

3. Navigacija Bez Problema uz Pravne Savjetnike MyHvara:

Vjerujte pravnim savjetnicima MyHvara - njihovim odvjetnicima i javnim bilježnicima - kako biste osigurali da vaša kupovina besprijekorno usklađuje s jedinstvenim zakonima i propisima Hvara, čineći pravni proces laganim.

4. Bezbrižna Transakcija s MyHvar:

MyHvar pojednostavljuje proces transakcije, osiguravajući bezbrižno iskustvo. Od pregovaranja o preliminarnim ugovorima do potpisivanja glavnog ugovora o prodaji, MyHvar je s vama svaki korak.

5. Dobivanje Jedinstvenog Identifikacijskog Broja (OIB):

Dobijte Jedinstveni Identifikacijski Broj (OIB) od Porezne uprave RH. Taj identifikator je ključan za različite transakcije, uključujući kupovinu nekretnina na otoku Hvaru. Tim MyHvara ili vaš lokalni odvjetnik pomoći će vam u ovom ključnom koraku.

6. Navigacija Preliminarnim Ugovorima (ako je primjenjivo):

U određenim slučajevima potpisuje se preliminarni ili pred ugovor. To često uključuje polog i postavlja temelje za glavni ugovor o prodaji.

7. Potpisivanje Glavnog Ugovora o Prodaji:

Zaključite posao potpisivanjem glavnog ugovora o prodaji, obično pripremljenog ili pregledanog od strane javnog bilježnika. Ovaj pravni korak formalizira vašu predanost vašem vlasništvu na Hvaru.

8. Kompletna Registracija na Zemljišnim Knjigama:

Vaš lokalni odvjetnik rukovodit će registracijom vaše nove nekretnine na Zemljišnim knjigama Hvara. Ovaj proces konačno dovodi do pravnog prijenosa vlasništva na ovom očaravajućem otoku.

9. Ispunite Porezne Obveze i Naknade:

Postoji jednokratni porez od 3% prilikom kupnje nekretnine u Hrvatskoj. Poštovanje ovih obveza ključno je za bezbrižnu transakciju na otoku Hvaru.

10. Prijenos Posjeda i Komunalija:

Nakon što je registracija dovršena, posjed nekretnine prenosi se na Vas. Osigurajte glatki prijenos komunalnih usluga kako biste uživali u udobnosti vašeg novog doma.

Čestitamo! Sada ste ponosni vlasnik dijela raja na otoku Hvaru. Uronite u jedinstvenu ljepotu i šarm koji ovaj očaravajući otok nudi. Krenite na ovu uzbudljivu avanturu s povjerenjem, znajući da je proces dizajniran da bude pristupačan i transparentan za građane EU koji žele posjedovati nekretnine na fascinantnom otoku Hvara.