Vodić kako do nekretnine iz snova na Hvaru


MyHvar, vaš pouzdani partner u nekretninama, tu je da Vas s lakoćom provede kroz svaki korak.

1. Istražite Naše Ekskluzivne Ponude:

Počnite svoje putovanje istraživanjem naše pažljivo odabrane ponude nekretnina. Nudimo raznolike opcije širom otoka, od očaravajućih stanova do predivnih vila. Ispričajte nam o svojoj idealnoj lokaciji, a naši lokalni stručnjaci će Vam pomoći pronaći savršeno rješenje.

2. Partnerstvo s Lokalnim Ekspertima za Nekretnine:

Tim MyHvara sastavljen je od lokalnih eksperata za nekretnine koji su više nego samo agenti za prodaju. Oni posjeduju detaljno znanje o Hvarskom tržištu i njegovom jedinstvenom šarmu. Pružit će Vam vrijedne informacije i osigurati bezbolno iskustvo traženja nekretnina.

3 Pravno Znanje:

Kupovanje nekretnina u Hrvatskoj podrazumijeva specifične pravne premisle. Naša mreža povjerenih lokalnih odvjetnika i bilježnika osiguraće da vaša kupovina bude u skladu s hrvatskim zakonima i propisima.

4. Dobijte Vaš Jedinstveni Identifikacijski Broj (OIB):

Za obavljanje raznih transakcija u Hrvatskoj, uključujući i kupovinu nekretnina, trebat će Vam Jedinstveni Identifikacijski Broj (OIB). Tim MyHvara ili vaš lokalni odvjetnik može Vam pomoći u procesu dobivanja ovog bitnog ID-a od Hrvatske porezne uprave.

5. Navigirajte Predugovorom (ako je potrebno):

U nekim slučajevima, možda će biti potreban predugovor. Ovo često uključuje depozit i postavlja temelje za glavni ugovor o prodaji. Vaš MyHvar stručnjak će Vam objasniti da li se ovaj korak odnosi na vašu situaciju.

6. Potpišite Glavni Ugovor o Prodaji:

Potpisivanje ovog ugovora je značajan korak, koji vas obilježava kao budućeg vlasnika vašeg otočnog raja.

7. Registracija u Zemljišnoj Knjizi:

Vaš lokalni odvjetnik će se brinuti o registraciji vaše nove nekretnine u Hvarskoj zemljišnoj knjizi. To finalizira legalni prijenos vlasništva, čime službeno postajete dio Hvarske zajednice.

8. Ispunite Obveze prema Porezu i Naknadama:

Kupovine nekretnina u Hrvatskoj plača se jednokratnim porezom od 3%. MyHvar vam može pomoći u tome da budete upoznati sa svim relevantnim porezima i naknadama, čime se osigurava bezbolna transakcija.

9. Prijenos Vlasništva i Komunalnih Usluga:

Jednom kada je registracija završena, preuzet ćete posjed vlasništva vaše nove nekretnine. MyHvar Vam također može pomoći u besprijekornom prijenosu komunalnih usluga, omogućavajući vam da se brzo smjestite u udobnost vašeg otočnog doma.